onsdag 5 januari 2011

Annorlunda nyår

Även nyårsfirandet blev lite annorledes. Vi hade precis börjat hämta oss från julens dunderförkylning och såg fram emot en något festligare nyårshelg då vi fick nästa överraskning - Pumpen till vår brunn lade av dagen innan nyårsafton. Det är vid sådana tillfällen man inser hur otroligt mycket vatten man använder på en dag. Laga mat, brygga kaffe, diska, torka av köksbordet, spola i toaletten, tvätta händer, duscha och tvätta kläder är exempel på sådant som man tar för givet att man ska kunna göra. Vårt eget trixande och fixande med vattendunkar och buteljerat dricksvatten var en sak men att frakta hem tillräckligt med vatten till hästarna något helt annat... Att hitta en ny pump på så kort varsel utan att bli ruinerade på kuppen och att dessutom finna någon som under en storhelg var villig att komma ut och hjälpa oss att installera den var en uppgift som tog Walter nästan hela torsdagen. Han lyckades dock! På nyårsaftons eftermiddag rann vattnet i våra kranar igen och vi kunde sätta igång och nyårsstäda. Jag kan avslöja att duschen inför kvällen var fantastisk och nyårsmiddagen smakade extra gott. Ett litet äventyr som gjorde mig mer ödmjuk inför äldre generationers stundom slitsamma tillvaro då vattenhämtning var vardagsmat.

2 kommentarer:

Lottie sa...

Visst är det nyttigt att ibland bli påmind om hur mycket bekvämligheter vi har idag ... jag var själv utan vatten i mellandagarna så jag har det i färskt minne. Skönt att ni lyckades ordna det hela så snabbt trots allt!

Ann-Louise sa...

Shit vilken panik! Vatten till alla era hästar och hushållet - mitt i vintern! Skönt att ni lyckades lösa det så att ni fick ett drägligt - och nyduschat - nyår =D.