torsdag 2 oktober 2008

Natträning

Det blev ingen rapport om den gångna helgens kurs idag heller. Utmärkta redogörelser kan istället läsas på bloggar tillhörande Canis-instruktörerna Ann-Louise Ryrvik och Maria Yttermyr samt Malin som går hundskolans tränarubildning. Inte oväntat håller jag med om det mesta som de skriver – Jag har antagligen helt enkelt blivit rejält Canis-indoktrinerad under de senaste två åren ;-)

Eftersom det blivit väldigt lite träning av egna hästar på sistone prioriterade jag ett nattpass på ridbanan istället för det tänkta bloggandet. Kul att se att Silvano var med så på noterna. Till skillnad från när man tränar Julius så får man nämligen ibland antränga sig rejält för att Silvano ska bli så där riktigt taggad i träningen. Att galoppfattningarna just nu är av modellen katapult köper jag gärna, i alla fall för tillfället, eftersom han gör dem med glädje och utan större övertalning. När turen kom till Julius så kunde jag bara konstatera att han var lika pigg och träningssugen som vanligt. Han tar till och med i lite mer än vad han egentligen har styrka att klara av och försöken till samling innebär istället att överlinjen tappas. Jag ska helt enkelt göra ett nytt försök att skicka ut honom med husse regelbundet på skogsprommenader och klättring. Ingen av dem har ont av att utnyttja naturens eget gym lite oftare ;-)

Nu hög tid att sova!

7 kommentarer:

Maria Y sa...

Visste väl att Canis-sekten har dig i sitt grepp - du har ju uppnått elitklass i shopping :-)

När det gäller naturgymmet, vad sägs om cowboytipset rygga i uppförsbackar för ryggmuskulaturen?

carolina sa...

Maria!
Jag hoppas att ingen tar vår ordväxling på alltför stort allvar. Är inte helt övertygad om att Morten och Cecilie skulle gilla att tituleras sektledare ;-)

Cowboytips tas alltid tacksamt emot. Eller i alla fall nästan alltid. Ibland låter det lite väl vådligt att vara cowboy (se reseskildringen om Badlands på Toinis blogg:toinip.blogspot.com )

Maria Y sa...

Äh, M & C ska ju frälsa amerikanerna nu med grundfärdigheter och baklängeskedjning!

www.clickerexpo.com

Ann-Louise sa...

:-D ha ha!!!

Kan inte du sätta in några bilder på era fagra fålar, Carolina. Det hade varit så roligt....

carolina sa...

:-D
Jag vill också ha en chef som skickar mig på "pilgrimsfärd" till klickerexpo. Hur skaffar man sig en sådan Maria?

Jag håller med dig Ann-Louise om att bloggen även gärna skulle få innehålla lite bildilustrationer. Tyvärr är vår enda stillbildskamera som tar hyggliga bilder av en icke digital sort. Jag ska dock försöka hålla mig snäll fram till jul så att tomten kanske förbarmar sig över min kamerabrist.

Jana sa...

Teaterproducent? Turneläggare??? Kan man hyra in dig? Det är ju precis det som vi behöver...

carolina sa...

Jana!
Jag måste medge att det låter frestande men egentligen är mina år inom teaterbranschen för länge sedan förbi. I samband med att jag tog ledigt en period för att fortbilda mig upptäckte jag att beteendevetenskap var "min grej" och blev kvar några år extra vid universitetet. Jag är visserligen mycket nöjd med kariärbytet men saknar ibland det där magiska i en riktigt bra barnteateruppsättning...