lördag 3 januari 2009

Årets första träningsdagar

Upp som en sol och ner som en pannkaka! Nåja, snarast träning i fantastisk harmoni i går kväll och träningspass som verkligen satte fingret på sådant som jag behöver öva mer på i dag ;-).

Jag har bland annat gått ”back to basics” och börjat ta tag i sådant jag inte brytt mig så mycket om när det mest är jag och Walter som hanterar hästarna. I år ska de användas oftare som demohästar och dessutom hoppas vi på att äntligen skaffa lite avbytarhjälp så att vi kanske kan semestra tillsammans för första gången på länge. Till exempel så får hästen som alltid ser skeptisk ut när grimman kommer fram (han går för det mesta lös tillsammans med mig) pyssla med lite ”sätta på grimman själv lekar” innan de mer fysiska övningarna. Det tränas på hörnpasseringar, inkallning, stationsträning för att kunna ha alla djuren på ridbanan samtidigt, olika varianter av lastträning att visa på kurserna m.m. Det är så roligt att se hur något hästarna ogillat förvandlas till favoritlek och att påminnas om hur lätt det egentligen är att få mer ”väluppfostrade” pållar bara man TAR SIG TID att träna på det vardagliga. Tala om förstärkande även för mig! I går kväll hade vi en sån där underbar kväll när allt bara var ”flow”. Tre hästar på raken som gjorde fina framsteg och sedan ett toppenpass med min vovve. Det gnistrade i snöflingorna som sakta dalade ner på mig och djuren på ridbanan. Magiskt!

I dag däremot har jag återupptäckt den ena hästens älgskräck och att min hund behöver lite bättre inkallning... Jag utelämnar alla pinsamma, alternativt långrandiga, detaljer och konstaterar att vi helt enkelt får träna vidare. På återhörande!

1 kommentar:

Ann-Louise sa...

Låter som en superträning :-)! Så roligt. Blir lite nyfiken. Svara gärna om du har tid. Hur jobbar du med stationsträning?