söndag 26 april 2009

Det är farligt att hålla kurs

Just nu känns det som att jag är på rymmen från mina administrativa sysslor. Jag ligger fortfarande ordentligt efter med e-postsvarandet (förlåt alla som väntar) och dessutom är det snart deklarationsdags. Tänkte ändå ta mig friheten att uppleva lite av helgens vackra väder och gå ut en stund till hästarna. Förra veckan när jag höll en introduktionskurs i klickerträning så gav deltagarna mig en uppgift som jag äntligen tänkte börja ordentligt på. Att låta kursdeltagarna hitta på en shapinguppgift åt mig var ett infall som jag fick för att bättre kunna visa hur klickerträning fungerar från idé till färdigt beteende. På endagskurserna så hinner man ju bara se en liten del av processen. Jag kommer att filma delar av min träning som vi började planera under kursen och hoppas att både lyckade och mindre lyckade träningspass ska kunna ge deltagarna en idé av hur klickerträning kan användas i praktiken.

Vad jag fått för uppgift? Eftersom jag framförallt använder klickerträningen till ganska ”normal hästträning” som vardagshantering och dressyrträning så fick jag verkligen något nytt att bita i. Slalom a la agility var nämligen kursdeltagarnas påhitt till mig. Jag får helt enkelt skylla sig själv när jag övermodigt ger deltagarna helt fria händer ;-) Kanske dags att ta in en hundträningskonsult i projektet…

7 kommentarer:

Maria Y sa...

Aha - polebending, fast utan ryttare? Spännande! Du får
konsulta med carpe momentum tjejerna, Eva o Emelie

www.carpemomentum.nu

carolina sa...

Jasså det är inte bara hundar utan även hästar som tävlas i slalom mellan pinnar! Pole bending, det var ett nytt begrepp för mig. Tyvärr har jag gått med på slutprodukten: Utan ryttare, utan att visa vägen och mellan koner (som min häst älskar att apportera). Eva och Emelie skulle definitivt behövas ;-)

Maria Y sa...

Liten träningsfilm:

http://www.youtube.com/watch?v=Ip0KLZLyLaY

Extremt kul om nån gjorde det på klickervis :-)

carolina sa...

Jahaja, det är alltså bara att lägga sig i hårdträning. Inte minst att klara allt hojtande och tjoande från publiken blir en utmaning :-)

Jana sa...

Noll koll på Pole Bending men när vi testade alleslalom med häst fungerade det utmärkt. Man kan flytta ut varannan pinne så att hästen får en alle att gå igenom och senare flyttar man tillbaka pinnarna en centimeter i taget. Inget konstigt. ;-)

Ann-Louise sa...

Härligt! Låter skojsigt. Lycka till! (Och så får vi kanske se några fina bilder sen....please....)

Moa J-Molitor sa...

haha! Vad underbart! Visst är det underbart när man låter inspirerade deltagare få vara kreativa! Hurra för dig!