lördag 5 september 2009

Dag 4 med Lusen

Idag började Lusen skolan och som sig bör så mjukstartade vi. Walter gjorde först lite ledövningar och jag belönade sedan rikligt beteendet att stå stilla vid uppsittningspallen. Lusen reagerade en aning på att ha mig ovanför sig på pallen så vi fortsätter med samma sak i morgon. Jag vill att han ska vara helt bekymmersfri inför alla uppsittningsmoment innan jag börjar insittningen. Han har visserligen fått prova på att ha ryttare på ryggen innan han kom till mig men jag vill inte chansa på att han är OK med detta utan tar allt från början.

Tyvärr såg jag nu på kvällskvisten att han lyckats trampa av sig en framsko så den måste på igen innan vi kan göra någon mer fysisk träning. Lite märkligt eftersom det gått så lugnt till i hagen då jag tittat på hästarna.

2 kommentarer:

Maria Y sa...

Fortsätt nu på den inslagna banan med fortsatt bloggning!

Ett av mina bästa köp är sådana Old Mac boots från Hööks att dra på när man har tappsko. Funkar jättebra som reservhjul till hovis dyker upp!

carolina sa...

:-)Tack för uppmuntran! Ska försöka använda bloggen för att dokumentera min och den lilla lusitanons framfart framöver.

Ja, reservhjul är inte dumt att ha ligga i stallskåpet. Tyvärr var mina hästars boots några nummer större än den nya pållens hovar.